Skip to main content

Jak se dělá víno? Burčák je tu…

Minule jsme si ukázali, jak to vypadá, když začíná vinobraní. Teď se spolu s námi podívejte, jak to vypadá, když přijde čas burčáku.

Burčák známe asi všichni. Jde o vylisovanou částečně zkvašenou šťávu z hroznů. Správný burčák má chutnat po zbytkovém cukru, který ve šťávě zůstává z hroznů, a pak samozřejmě lehce po alkoholu, který při kvašení vzniká. Obsahuje tak vyvážený poměr alkoholu, cukru a kyselin.

Reportáž

Pusťte si také reportáž přímo z našeho vinařství, dozvíte se tam nejen jak se na začátku zpracovává víno, ale také jak necháváme vína zrát v dřevěných sudech.

Víno je třeba pravidelně chutnat…

Sklepmistři, VINIUM, bílé víno, Svatomartinské víno, kvašení, burčák
Sklepmistři, VINIUM, bílé víno, Svatomartinské víno, kvašení, burčák

Pokračování příště

Příště budeme v tomto malém seriálu pokračovat. Podíváme se spolu na práci sklepmistra a poodhalíme tak kouzla našeho vinařství.

Tak na zdraví!