Už jste někdy měli dýňové brownies? Připravili jsme si pro Vás tip ke snoubení vína a jídla. Upekli jsme jednoduchý dezert, který je ideální pro podzimní počasí. Navíc ho můžete doplnit o jedno z našich výborných červených vín – Rulandské modré pozdní sběr 2016.

Rulandské modré je lehčí víno, proto se skvěle hodí k čokoládovým hutnějším dezertům a krásně doplní chuť brownies.

Příprava dýňového brownies je hodně jednoduchá a výsledek opravdu stojí za to!

Co budete potřebovat?

1 střední dýni hokaido
2 zralé banány
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka
1/2 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku kakaa
1 polévkovou lžičku kypřícího prášku do pečiva
špetku soli
dýňová semínka na posypání

Postup:

Dýni omyjeme, nakrájíme na menší kostičky a dáme péct do trouby na 180 °C. Až je dýně měkká (trvá to asi 30 minut), dáme ji do větší misky. Přidáme na kolečka nakrájený banán, mléko, olej a rozmixujeme. Vznikne nám hustší směs, do které přidáme mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. Zamícháme.

Směs dáme na vymazaný plech, posypeme dýňovými semínky a šup do trouby. Pečeme 20 – 25 minut na 180 °C, před vytáhnutím z trouby zkontrolujte těsto špejlí, nemělo by se na ni lepit.

Hotové brownies necháme vychladnout. Potom si už na něm můžete pochutnat společně s naším Rulandským modrým. Chuť tohoto brownies je výrazně kakaová, díky zralým banánům je tak akorát sladké, proto už nemusíme přidávat žádný cukr.

 

Budeme rádi, když náš recept vyzkoušíte a dáte nám vědět na náš Facebook nebo Instagram, jak Vám dýňové brownies chutnalo. Můžete také přidávat fotky a označit nás tam pod hashtagem #dobrotyvinium nebo jako @vinium.velke.pavlovice.