Máte rádi víno, ale nevíte si rady, jak ho zkombinovat s jídlem? Vyzkoušejte jednoduché jídlo, které Vás zasytí, skvěle chutná a perfektně se hodí k našemu Chardonnay pozdní sběr 2017. Připravili jsme pro Vás recept na gnocchi, který si zamilujete.
Velkou výhodou tohoto jídla je, že je jednoduché na přípravu, máte ho hotové za chvíli a můžete kombinovat různé chutě, které Vás napadnou a které máte rádi. My jsme vyzkoušeli gnocchi se špenátem, žampiony a krůtím masem.
A co budeme potřebovat?
- 500 g bramborových noků gnocchi
- 250 g krůtího masa
- 250 g listového špenátu
- 250 g žampionů
- 250 ml smetany
- olivový olej
- kousek másla
- sůl
- pepř
- česnekové koření
Příprava
Krůtí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a posypeme česnekovým kořením. Nudličky dáme orestovat na nepřilnavé pánvi na olivovém oleji a troše másla. Na další pánvi orestujeme dozlatova na oleji také bramborové gnocchi.
Mezitím si nakrájíme žampiony. Orestované maso si dáme bokem na talíř. Na stejnou pánev dáme orestovat žampiony, okořeníme stejně jako maso. Až nám žampiony pustí šťávu, přidáme listový špenát. Společně chvíli děláme na pánvi, až je špenát měkký, zalijeme směs smetanou a necháme trochu zhoustnout.
Nakonec přimícháme i maso a opečené gnocchi, necháme ještě pár minutek provařit, aby smetana ještě zhoustla a krásně obalila gnocchi.
Podáváme s láskou a chutí k jídlu spolu s polosuchým Chardonnay pozdní sběr 2017. Víno nám krásně podtrhne chutě jídla.
Pokud nemáte rádi žampiony, nevadí, do jídla je nepřidávejte. Toto jídlo je skvělé v jakékoliv kombinaci chutí. Vyzkoušejte ho třeba i se slaninou, chřestem, kuřecím masem. Není důležité se vždy přesně držet receptu, stačí trocha inspirace a pak už můžete kouzlit skvělá jídla sami podle toho, co máte zrovna rádi.