Vinařství VINIUM Velké Pavlovice na podzim roku 2020 obhájilo nejvyšší certifikát kvality IFS Food 6.1. Při auditu se klade důraz na bezpečnost potravin, jejich kvalitu a zpracování. VINIUM tento certifikát získalo již osm krát, vždy ve velmi vysoké kvalitě.

V říjnu 2020 proběhl ve vinařství VINIUM audit kvality potravin IFS Food 6.1. VINIUM obhajuje tento certifikát již od roku 2013, vždy v nejvyšší kvalitě. „Certifikát je pro nás známkou vysoké kvality našich výrobků. Jsme opravdu rádi, že jsme ho v říjnu obhájili už po osmé,“ říká manažer IFS Veronika Rohánková. „Aby mohla firma certifikát získat, musí splňovat požadavky normy. Mezi ně patří odpovědnost vrcholového vedení, systém řízení kvality a bezpečnosti potravin, řízení zdrojů či plánování a procesu výroby,“ dodává Rohánková.

„Nyní máme certifikát IFS Food 6.1, od 1. 7. 2021 bude pro všechny certifikované společnosti platit nová verze normy IFS Food 7. Tato verze bude ještě více zaměřena na kvalitu procesů a požadavky zákazníka,“ říká dále Rohánková.

V České republice mají certifikát IFS Food 6.1 jen dvě vinařské firmy, VINIUM Velké Pavlovice je jednou z nich. „Na certifikát jsme opravdu pyšní, je zárukou vysoké kvality našich vín,“ uvádí obchodní ředitelka Ladislava Antálková. „Náš zákazník má tedy jistotu, že s našim vínem nikdy nešlápne vedle,“ dodává Antálková.

Audit IFS může v České republice vydávat několik certifikačních a inspekčních společností, pro VINIUM dělá audit společnost Bureau Veritas.

Manažer IFS, VINIUM, zaměstnanci VINIUM, práce ve VINIUM, práce ve vinařství

Ing. Veronika Rohánková, Manažer IFS v našem vinařství

Jestli vás zajímá více informací, podívejte se na stránku o IFS Food 6.1 certifikátu.

Tisková zpráva v PDF