Udělejte si jednoduchou dobrotu k vínu – zapečené hrušky se sýrem. Sýr k vínu neodmyslitelně patří. A když ty krásné chutě doplníme ještě o jemně nasládlou hrušku, je na světě chuťová bomba.
Vyzkoušejte zapečené hrušky s modrým plísňovým sýrem podle našeho receptu. Stačí je pak už jen doplnit vhodným vínem. My jsme zvolili krásně aromatický Muškát moravský z naší řady Rose collection, který nádherně podtrhne chuť celého pokrmu.
Co budete potřebovat?
- 2 tvrdší hrušky
- sýr s bílou a modrou plísní
- vlašské ořechy
- trochu medu
- Muškát moravský jako víno k celému jídlu
Časová náročnost
- příprava: 5 minut
- pečení na 180 °C: 8 minut
Postup
- Troubu předehřejeme na 180 °C.
- Omyté tvrdší hrušky nakrájíme na plátky (cca 5 mm).
- Na plátky nakrájíme také plísňový sýr, který dáme na hrušky.
- Nasekáme vlašské ořechy a posypeme hrušky.
- Hrušky dáme na plech vyložený pečícím papírem.
- Dáme do trouby a pečeme asi 8 minut. Po upečení bude sýr krásně rozteklý na hruškách.
- Hotové zapečené hrušky pokapeme trochou medu.
- Můžeme servírovat spolu s vínem – Muškátem moravským.
Sýr k vínu
Tato dobrota se skvěle hodí jako předkrm, malá večeře nebo něco malého k snědku při romantickém večeru. A když si hrušek uděláte více, máte rovnou svačinu na druhý den do práce.
Vyzkoušejte také různé varianty sýrů. K našemu receptu můžete přidat ještě trochu nivy a výsledek bude zase o něco jiný. Máte-li raději víno červené, můžete místo sýru s modrou plísní použít hermelín nebo camembert. Sýr k vínu je vždy skvělá kombinace!
Vyzkoušet můžete také naše další recepty:
Tak dobrou chuť a na zdraví!