Udělejte si jednoduchou dobrotu k vínu – zapečené hrušky se sýrem. Sýr k vínu neodmyslitelně patří. A když ty krásné chutě doplníme ještě o jemně nasládlou hrušku, je na světě chuťová bomba.

Vyzkoušejte zapečené hrušky s modrým plísňovým sýrem podle našeho receptu. Stačí je pak už jen doplnit vhodným vínem. My jsme zvolili krásně aromatický Muškát moravský z naší řady Rose collection, který nádherně podtrhne chuť celého pokrmu.

Co budete potřebovat?

  • 2 tvrdší hrušky
  • sýr s bílou a modrou plísní
  • vlašské ořechy
  • trochu medu
  • Muškát moravský jako víno k celému jídlu

Časová náročnost

  • příprava: 5 minut
  • pečení na 180 °C: 8 minut

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. Omyté tvrdší hrušky nakrájíme na plátky (cca 5 mm).
  3. Na plátky nakrájíme také plísňový sýr, který dáme na hrušky.
  4. Nasekáme vlašské ořechy a posypeme hrušky.
  5. Hrušky dáme na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Dáme do trouby a pečeme asi 8 minut. Po upečení bude sýr krásně rozteklý na hruškách.
  7. Hotové zapečené hrušky pokapeme trochou medu.
  8. Můžeme servírovat spolu s vínem – Muškátem moravským.

Sýr k vínu

Tato dobrota se skvěle hodí jako předkrm, malá večeře nebo něco malého k snědku při romantickém večeru. A když si hrušek uděláte více, máte rovnou svačinu na druhý den do práce.

Vyzkoušejte také různé varianty sýrů. K našemu receptu můžete přidat ještě trochu nivy a výsledek bude zase o něco jiný. Máte-li raději víno červené, můžete místo sýru s modrou plísní použít hermelín nebo camembert. Sýr k vínu je vždy skvělá kombinace!

Vyzkoušet můžete také naše další recepty:

Gnocchi se špenátem

Slaný koláč quiche

Dýňové brownies

 

Tak dobrou chuť a na zdraví!